Закон і Бізнес


Вищу школу адвокатури очолив Ярослав Зейкан


07.08.2017 12:09
6626

Рада адвокатів України призначила відомого адвоката Ярослава Зейкана новим ректором Вищої школи адвокатури. Крім того, створено три нові представництва НААУ за кордоном, а також комітет медичного та фармацевтичного права та біоетики.


Як повідомили в Національній асоціації адвокатів України, такі рішення РАУ прийняла на засіданні у Яремче, передає «Закон і Бізнес».

Згідно рішення, першим проректором ВША призначено Олександра Дроздова, голову ВКДКА. Проректором ВША стала Ірина Василик, голова Центру досліджень адвокатури і права.

РАУ відповідно прийняла заяви про звільнення від Олександра Святоцького з посади ректора та Руслана Стефанчука з посади проректора з наукової роботи.

Крім того, РАУ створила комітет медичного та фармацевтичного права та біоетики при НААУ. Комітет створений для розвитку практики медичного і фармацевтичного права, правових основ біоетики, забезпечення ефективного захисту прав людини в сфері охорони здоров'я.

Головою комітету стала Ірина Сенюта, завідуюча кафедрою медичного права Львівського національного медичного університету ім. Д. Галицького.

«Ми розуміємо важливість цього комітету сьогодні. Адвокати висловили зацікавленість тими проектами, які вами були реалізовані і ні в кого немає сумніву в тому що цей комітет потрібен», — сказала голова РАУ Лідія Ізовітова.

Також за поданням Комітету з міжнародних зв'язків РАУ створила три нові представництва НААУ за кордоном. За рішеннями РАУ, представництво у Лісабоні (Португалія) очолив Віктор Архіпов, представництво у Празі (Чехія) — Віктор Іляшович, представництво в Мадриді (Іспанія) — Лілія Миколаїв.

Закон і Бізнес