Закон і Бізнес


Пастки для туриста


Туристові може бути невтямки, що з ним спілкуються не справжні вартові порядку, а шахраї.

№31 (1329) 07.08—13.08.2017
5560

Сезон відпусток у розпалі. Валізи зібрані, квитки куплені, до довгоочікуваного відпочинку залишаються лічені дні. Турист ще тільки спускається з трапа літака, а на нього вже чатують аферисти. Автори шоу «Шахраї International» розповідають, як не потрапити до рук пройдисвітів за кордоном.


Перевертні

У Мексиці, Таїланді або Румунії до вас можуть підійти один або кілька поліцейських, коли ви купуєте сувеніри або просто гуляєте по місту. Зі всією серйозністю вони інформують, що в цьому районі почастішали випадки обігу фальшивих грошей, і просять показати вміст гаманця, а також документи. Багато туристів беззаперечно підкоряються.

Далі все банально. Після цієї зустрічі у вас або поменшає купюр у гаманці, або з’ясується, що є проблема з документами, на яку вартові порядку заплющать очі за винагороду. Але як тільки ви самі почнете викликати поліцію, аферистів як вітром здує.

Ти зніми, зніми мене, фотографе

До туриста звертається такий же мандрівник і, простягуючи камеру, просить сфотографувати його із сім’єю або друзями. Все дуже безневинно, але чому ж не працює фотоапарат?

Ви підходите, щоб розібратися, віддаєте камеру, і... вона падає і розбивається вщент. Ваш випадковий знайомий вимагає відшкодування збитків, але навіть якщо ви незворушні й вас не налякати поліцією та погрозами, в запалі гарячих суперечок ви й незчуєтеся, як спритні кишенькові злодії витягнуть щось цінне.

Нічний портьє

Ваш мирний сон у готелі перериває дзвінок портьє, який дуже ввічливо повідомляє, що сталася помилка з оплатою номера, і просить уточнити дані вашої картки. Спросоння ви нічого не запідозрите й можете вчинити необачливо, прагнучи швидше повернутися в ліжко.

Шахраї користуються тим, що посеред ночі вам навряд чи захочеться розбиратися в проблемі. Тому багато туристів не раз попадалися на цей гачок і повідомляли фальшивому портьє номер і навіть пін-код своєї картки.

Готель на ремонті

На шляху з аеропорту ви дізнаєтеся від таксиста, що ваш готель кілька днів тому зачинився на ремонт, але це не біда, адже є чудове місце, де ви можете зупинитися. У результаті вас, швидше за все, привезуть у готель, розташований мало не на околиці, а номери в ньому коштуватимуть невиправдано дорого.

Буває й так, що непримітні готелі копіюють назви популярних, аби змусити туристів повірити, що вони приїхали за адресою. То пусте, що фотографії на сайті не збігаються з реальністю!

Попастися на вудку шахрая може навіть бувалий турист. Проте, якщо мандрівник за найменшої підозри даватиме собі хоч б кілька хвилин на оцінку ситуації, більшість пройдисвітів можна вивести на чисту воду.