Закон і Бізнес


Названі найпоширеніші порушення у деклараціях високопосадовців


31.07.2017 10:32
5372

В деклараціях міністрів, нардепів та суддів більшість порушень стосуються неповноти відображення доходів, відомостей про наявні грошові активи, фінансових зобов’язаннь, видатків та правочинів, вчинених у звітному періоді та ін.


Про це повідомляє прес-служба Національного агентства з питань запобігання корупції, передає «Закон і Бізнес».

НАЗК на своєму засіданні прийняло рішення про затвердження результатів перевірок декларацій Прем’єр-міністра, членів Кабміну, народних депутатів, суддів та інших високопосадовців.

«В деклараціях очільника Уряду Володимира Гройсмана і міністра аграрної політики та продовольства Тараса  Кутового порушення відсутні. В деклараціях інших суб’єктів декларування більшість порушень стосуються ст. 46 ЗУ «Про запобігання корупції»: неповнота відображення доходів (п. 7, ч. 1 ст. 46), неповне відображення відомостей про наявні грошові активи (п. 8 ч. 1 ст. 46), фінансові зобов’язання (п. 9 ч. 1 ст. 46), видатки та правочини, вчинені у звітному періоді (п. 10, ч. 1, ст. 46) та ін.», — говорить ся у повідомленні.

НАЗК виявило порушення в декларації судді Вищого адміністративного суду: він подав недостовірні відомості на суму, яка не перевищує 100 прожиткових мінімумів для працездатних осіб. За результатами перевірки декларацій інших посадовців складу корупційних правопорушень або правопорушень, пов'язаних з корупцією, конфлікту інтересів, ознак незаконного збагачення не встановлено.

Більш детально з інформацією щодо перевірки декларацій можна ознайомитись тут.

Закон і Бізнес