Закон і Бізнес


Анонс правових подій тижня (31 липня - 5 серпня)


31.07.2017 09:01
3566

Цього тижня 17 суддів можуть отримати подання на призначення, у Яремче засідатиме РАУ, а Харкові пройде круглий стіл з питань реформування системи виконання судових рішень. Про ці та інші події читайте в анонсі від «ЗіБ».


31 липня

Засідатиме друга дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя.

Вона розгляне 4 дисциплінарні справи, зокрема стосовно Володимира Келеберди з Окружного адміністративного суду м.Києва, Людмили Черпіцької з Вищого адміністративного суду, Сергія Борисова з  Дніпропетровського районного суду Дніпропетровської області та Михайла Біди зі Святошинського районного суду м.Києва.

Крім того, вивчатиметься 21 скарга на наявність підстав для відкриття дисциплінарних проваджень.

1 серпня

Збереться на засідання у пленарному складі Вища рада правосуддя.

Планується вивчити матеріали щодо внесення подань Президентові про призначення 17 суддів на посади в місцевих судах, а також питання про звільнення з посади судді Соснівського районного суду м.Черкас Валерія Чепурного на підставі п.3 ч.6 ст.126 Конституції. Крім того, розглядатиметься подання першої дисциплінарної палати ВРП про тимчасове відсторонення від здійснення правосуддя на 2 місяці судді Ірпінського міського суду Київської області Світлани Оладько.

У Харкові пройде круглий стіл з питань реформування системи виконання судових рішень та діяльності приватних виконавців.

Захід організований Асоціацією правників України спільно з проектом ЄС «Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні» та Міністерством юстиції.

Аналогічний захід пройде за два дні в Одесі.

2 серпня

Засідатимуть перша та третя дисциплінарні палати Вищої ради правосуддя.

Вони вивчать 4 дисциплінарні справи, зокрема щодо Миколи Мойсюка з Вищого адміністративного суду, Олени Попович із Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ, Світлани Колегаєвої з Деснянського районного суду м.Києва та Миколи Решетніка з Бабушкінського районного суду м.Дніпропетровська.

Також буде проаналізовано 28 скарг та звернень стосовно суддів на предмет наявності підстав для відкриття дисциплінарних проваджень.

3 серпня

У столиці розпочнеться 4-денний практикум Школи реальної юриспруденції.

Учасники матимуть можливість прослухати 30 лекцій від власників провідних юридичних компаній України, які займають топові місця у всіх юридичних рейтингах і преміях.

Відбудеться вебінар-практикум «Актуальні питання державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців».

Навчання проводить Нотаріальна палата України. Серед іншого аналізуватимуться вимоги до документів, що подаються державному реєстратору: порядок проведення державної реєстрації, пов’язаної зі зміною засновника (учасника) юридичної особи, робота із судовими рішеннями, що підлягають внесенню до Єдиного державного реєстру обтяжень, тощо. Учасникам практикуму видаватимуться сертифікати про підвищення професійного рівня.

4 серпня

В Яремчі Івано-Франківської області розпочнеться 2-денне засідання Ради адвокатів України.

До порядку денного включені доповіді про діяльність Національної асоціації адвокатів України, ведення Єдиного реєстру адвокатів України та стан сплати щорічних внесків на забезпечення функціонування адвокатського самоврядування. Також обговорюватимуться висновки та результати діяльності кількох робочих груп. Зокрема, тимчасова комісія представить свої напрацювання щодо механізму забезпечення реалізації права адвоката на вилучення речей, документів, їх копій.

У Дніпрі пройдуть загальні збори відділення Асоціації правників України у Дніпропетровській області.

Обговорюватимуться результати діяльності відділення за 2016—2017 роки та плани на 2017—2018. Також обиратимуть членів ради та голову осередка.

5 серпня

В Одесі відбудеться семінар «Відшкодування шкоди, завданої державою».

Навчання, що проводиться в рамках підвищення кваліфікації адвокатів, організоване ТОВ «ВіеНеС». 

Закон і Бізнес