Закон і Бізнес


62% роботодавців сплачують зарплатню у «конвертах», — ДФС


28.07.2017 15:41
4530

З початку 2017 року податковими органами під час перевірок виявлено 900 найманих осіб, які працювали без оформлення трудових відносин. Таке порушення було встановлене у 61,7% від загальної кількості перевірок.


Такі цифри наводить прес-служба Державної фіскальної служби, передає «Закон і Бізнес».

Повідомляється, що за результатами перевірок, до бюджетів донараховано близько 167 млн грн податку на доходи фізичних осіб, понад 72 млн грн єдиного внеску та майже 13 млн грн військового збору. Крім того, роботодавцями додатково укладено близько 19 тисяч трудових угод з найманими працівниками.

Як зауважують податківці, до органів прокуратури спрямовано матеріали щодо 40 юридичних осіб, які мали довготривалу заборгованість із виплати заробітної плати, а також матеріали та відомості щодо 352 підприємств, на яких виплата заробітної плати проводилась у розмірах нижче законодавчо встановленої мінімальної заробітної плати.

Раніше у Кабміні розповіли про штраф за недопущення до проведення перевірки оформлення трудових відносин у 320 000 грн, який було накладено на підприємство у Івано-Франківській області.

Закон і Бізнес