Закон і Бізнес


У строю лише дівчата


№30 (1328) 01.08—06.08.2017
4819

У державі з’явилися жіночі загони поліції, покликані захистити потенційних жертв статевих домагань і злочинів на сексуальному ґрунті.


Згідно зі статистикою щорічно в Індії близько 40 тис. жінок зазнають зґвалтувань. Причому число може бути й вищим: далеко не кожна звертається по допомогу до поліції, пише Euronews.

В м.Джапур на північному заході країни жінки-поліцейські патрулюватимуть автобусні зупинки, коледжі й парки, де найчастіше трапляються напади. І це ще не все. «Зараз досить подзвонити або ж відправити повідомлення до WhatsApp — і ми тут же приїдемо», — говорить поліцейська Сарой Чодхуарі.

Всі жінки добре підготовлені: є скутери, палиці й відеокамери, вони пройшли курси самооборони й карате.

Сьогодні в поліції працює тільки 7% жінок. Влада хоче виправити становище. За словами чиновників, мета — продемонструвати повне неприйняття сексуальних злочинів. Крім того, вони сподіваються, що потерпілим буде простіше звернутися до жінки-поліцейського, ніж до чоловіка.

Сексуальне насильство стосовно жінок уважається однією з найгостріших проблем в Індії. Жорстокі зґвалтування в цій країні звернули на себе увагу світової громадськості після смерті студентки, котра стала жертвою шести чоловіків, у автобусі в Делі у 2012 році.

Незабаром індійська влада посилила покарання за злочини проти статевої недоторканності. Наступним кроком стало створення жіночих правоохоронних загонів.