Закон і Бізнес


Цифрова детоксикація


Доки компанії вигадують нові гаджети, вчителі стурбовані тим, що користування ними позначається на психіці підлітків.

№30 (1328) 01.08—06.08.2017
5512

Середня школа в британському м.Страуд уводить жорсткі правила щодо користування електронними пристроями, включаючи мобільні телефони, фітнес-браслети і «розумний» годинник, через спричинювану ними залежність.


Дівчатка віком від 11 до 14 років не зможуть користуватися мобільними телефонами протягом усього навчального дня, школяркам 14—16 років електронні пристрої будуть доступні під час обіду. Учням старших класів, у яких також числяться хлопчики, віком від 16 до 18 років буде заборонено користуватися смартфонами тільки під час уроків. Нові правила вступлять у силу після літніх канікул.

За даними The Guardian, однією з причин запровадження таких правил стала стурбованість, викликана залежністю деяких школярок від підрахунку пройдених кроків і калорій. Керівництво школи також занепокоєне тим, що користування мобільними пристроями викликає залежність від соціальних мереж.

Так, близько 400 учнів школи взяли участь у тижневому експерименті з «цифрової детоксикації», в рамках якого вони не користувалися мобільними пристроями вдома. В результаті школярки відзначили появу вільного часу і зменшення відчуття стресу.

Як повідомила газета, на думку деяких підлітків, нові правила можуть бути корисними. За словами однієї з дівчат, через спілкування в соціальних мережах особиста комунікація буває ускладненою. Крім того, через соцмережу школярки порівнюють себе з іншими дівчатами, і це постійне порівняння украй негативно впливає на них.