Закон і Бізнес


НАЗК знайшло порушення у декларації Петренка

...але не буде його за це карати


27.07.2017 10:57
6012

За результатами повної перевірки декларації міністра юстиції Павла Петренка, Національне агентство с питань запобігання корупції виявило недостовірні відомості, які не загрожують міністру адміністративною чи кримінальною відповідальністю.


Про це ідеться у рішенні НАЗК від 14 липня 2017 року №322, передає «Закон і Бізнес».

Як зазначено у документі, міністр юстиції вказав, що почав орендувати одну квартиру у столиці у 2009 році, однак договір оренди її діє лише з кінця 2014 року. Також П. Петренко вказав, що орендував іншу квартиру з 2011 року, але був там зареєстрований тільки у 2015 році.

Аналогічна ситуація з орендованим авто Toyota Camry: міністр вказав дату набуття права користування з 2013 року, а договір від 2014 року.

Що стосується конфлікту інтересів, незаконного збагачення та оцінки задекларованих активів, НАЗК порушень не виявило.

Водночас, як зазначено у рішенні, воно підготовлено на основі запитів до відповідних державних органів, але деякі з них проігнорували запити Національного агентства. Серед них: Держприкордонслужба, ДФС, Національний депозитарій України та Держслужба з питань геодезії, картографії та кадастру. Міністерство юстиції надало відповідь вже після затвердження рішення щодо свого очільника.

Згідно рішення, виявлені порушення не є підставою для притягнення декларанта до адміністративної чи кримінальної відповідальності, але П.Петренко має впродовж місяця виправити помилки у декларації.

Закон і Бізнес