Закон і Бізнес


В Мінсоцполітики розповіли, коли запровадять накопичувальну пенсійну систему


25.07.2017 16:57
4026

Впровадження другого рівня пенсійної системи можливо розпочати у 2021 році, переконані у Мінсоцполітики. Адже тоді зрівняється пенсійний вік для чоловіків і жінок, а середня зарплата має вирости до 11 000 гривень.


Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, передає «Закон і Бізнес».

За його словами, одразу після прийняття пенсійної реформи розпочнеться дискусія щодо введення другого – накопичувального рівня пенсійної системи.

«Ми об’єктивно оцінюємо економічну ситуацію,  і  я сподіваюсь на те, що  впровадження другого рівня пенсійної системи  можливо розпочати у 2021 році. Саме у 2021  році  зрівняється пенсійний вік для чоловіків і жінок. За нашими прогнозами, до того часу середня зарплата має вирости до 11 000 гривень. А за сприятливих умов, можливо, і більше. Тобто, сподіваюсь, у нас  будуть усі передумови для введення накопичувального рівня пенсійного забезпечення», — заявив він.

Як відомо, в солідарній системі відрахування до усіх необхідних фондів здійснює роботодавець, а у накопичувальній – кожен платить за себе сам, зі свої зарплатні. Тож, на думку міністра з високої зарплати ці відрахування не будуть такими відчутними для людей, а отже не буде і причин ухилятися від сплати обов’язкових внесків.

Водночас, що для цього робити, коли та який законопроект потрібно приймати, ще на стадії обговорення.

Закон і Бізнес