Закон і Бізнес


Голову ООАС відстронили на півроку за нетверезе водіння


21.07.2017 10:00
5754

Суддя Одеського окружного адміністративного суду Олег Глуханчук керував авто у стані алкогольного сп’яніння та використовував ненормативну лексику у спілкуванні з поліцією. Також голова суду поширював через прес-службу неправдиві обставини цього інциденту.


Як повідомляє прес-служба ВРП, про це ідеться у висновку третьої дисциплінарної палати, передає «Закон і Бізнес».

Члени ВРП дійшли висновку, що така поведінка судді підпадає під ознаки дисциплінарного проступку, а саме «допущення суддею поведінки, що порочить звання судді або підриває авторитет правосуддя, зокрема в питаннях… відповідності способу життя судді його статусу, дотримання інших норм суддівської етики та стандартів поведінки».

Крім того, під час розгляду дисциплінарної справи стосовно Глуханчука О.В. третя дисциплінарна палата також дійшла висновку про наявність у діях судді Приморського районного суду міста Одеси Попревича В.М., який розглядав справу про адміністративне правопорушення стосовно Глуханчука О.В. та закрив провадження за відсутністю складу адміністративного правопорушення.

Такий висновок члени ВРП зробили, виходячи з того, що хоча провадження у справі було закрито через «відсутність належних та допустимих доказів, з яких би вбачався факт вчинення Глуханчуком О.В. адміністративного правопорушення», хоч у відеоматеріалах патрульної поліції, які подавалися до суду, зафіксовано, що за кермом авто знаходився саме Глуханчук О.В. Жодної оцінки відповідного відеозапису у постанові наведено не було.

Крім того, було з’ясовано, що постанова, винесена ще 29 травня 2017 року, була надіслана для розміщення у Єдиному державному реєстрі судових рішень лише 30 червня 2017 року, що може свідчити про наявність у діях судді ознак окремого дисциплінарного проступку.

Дисциплінарною палатою ВРП прийнято ухвалу про притягнення очільника ООАС до дисциплінарної відповідальності. Стосовно нього внесено подання про тимчасове відсторонення від здійснення правосуддя на шість місяців із позбавленням права на отримання доплат до посадового окладу судді та обов’язковим направленням судді до НШС  для проходження курсу підвищення кваліфікації, та подальшим кваліфікаційним оцінюванням для підтвердження здатності судді здійснювати правосуддя у відповідному суді.

Закон і Бізнес