Закон і Бізнес


Юрисдикція на відпочинку


№29 (1327) 22.07—31.07.2017
4760

Аби не чекати завершення процедури набуття чинності новим профільним законом, Конституційний Суд у повному складі пішов у відпустку — до кінця серпня. Водночас секретаріат КС продовжує працювати.


Нагадаємо, що у цьому році КС не ухвалив жодного рішення чи висновку. Водночас за даними секретаріату КС, наразі на розгляді у Суді перебуває 41 подання та 2 звернення, за якими відкрито 28 проваджень. При цьому 4 подання стосуються закону «Про очищення влади», що об’єднані в одне провадження, первинне з яких розглядається із 2015 року.

Судді повернуться із відпустки наприкінці серпня, аби продовжити розгляд справ. Можливо, до того часу набуде чинності й нова редакція закону «Про Конституційний Суд України». Адже КС суттєво втратив темпи розгляду, зокрема, через наявність 5 вакансій.

Так, наразі залишаються повноважними лише 13 суддів КС. Уже за новою конкурсною процедурою мають бути призначені по 2 посади представники від Президента та Верховної Ради і одна — від з’їзду суддів. В роботі останнього, позачергового форуму, як відомо, було оголошено перерву, а наступний черговий з’їзд має бути скликаний восени цього року.

Закон і Бізнес