Закон і Бізнес


В ААУ створено комітет з митного права


14.07.2017 14:01
3115

З метою збору і аналізу інформації про практику застосування митного права в Україні, а також для вироблення алгоритмів дій на випередження і обміну цим досвідом адвокати створили комітет з митного права.


Про це виданню «Закон і Бізнес» повідомили в Асоціації адвокатів України.

Основним завданням новоствореного комітету є робота над вирішенням проблем застосування норм Митного кодексу, прийнятого у 2012 році.

«Особливістю даного нормативного акту стало значне підвищення відповідальності за порушення його положень. Саме через це, а також через негативну практику розгляду судами спорів про порушення митного законодавства, чимала кількість колег вважає такі справи заздалегідь програшними», — говориться у повідомленні ААУ.

Крім того, на думку адвокатів, основною проблемою митного кодексу є не співрозмірність покарання правопорушенню – покарання є завищеним і значно. А також випадки зловживання працівниками митниці своїми повноваженнями, що призводить до необґрунтованого накладення штрафних санкцій в надзвичайно великих розмірах.

«Наша діяльність направлена на забезпечення єдності правозастосування митного законодавства, виявлення колізій в митному законодавстві і донесення інформації про це до законодавця, підвищення якості судового захисту, а також захисту в процесі адміністративного оскарження», — зазначили у комітеті.

Комітетом вже заплановано до кінця 2017 року обговорити, що робити власникам авто з іноземними номерами, а також провести круглий стіл «Переміщення культурних цінностей через кордон».

Закон і Бізнес