Закон і Бізнес


Тут жив Ганді


Ашрам Ганді був створений у 1917-му, а з 1963 року він є музеєм і має статус національного пам’ятника.

№28 (1326) 15.07—21.07.2017
4782

Комітет ЮНЕСКО на 41-ій сесії, що пройшла в Кракові, заніс 6 нових об’єктів до списку всесвітньої спадщини. Три з них — із Азії та три — з Африки.


Серед таких — індійське місто Ахмадабад, засноване в XV ст. Нині його населення сягає 5,8 млн. Для багатьох туристів головною пам’яткою міста є Сабарматі ашрам, або ашрам Ганді. Це перша громада, заснована Махатмою Ганді.

Ще один населений пункт у списку — столиця Еритреї Асмера, що в перекладі означає квітучий ліс. Він розташований на висоті понад 2000 м над рівнем моря. Асмеру називають «новим Римом» або «італійським містом в Африці».

Якщо столиця Еритреї дістала визнання завдяки модерністській архітектурі, то від Мбанза-Конго в Анголі залишилися тільки руїни. У XIV ст. це місто було духовною та політичною столицею стародавнього королівства Конго.

Світовою спадщиною визнано й культурний ландшафт етнічної групи чхомані в Південно-Африканській Республіці. Це піщані дюни, що зберегли сліди людської діяльності з кам’яного віку до наших днів.

Ще одним пам’ятним об’єктом названо археологічний комплекс у Камбоджі — Самбора Прей Кук. У перекладі з кхмерської — храм у пишному лісі. Якщо бути точним, то тут не один, а десятки храмів, зведені ще в VI ст.

А невеликий острів у гирлі р.Чулунг — Кулангсу (також відомий як Гуланьюй) у Китаї відзначений ЮНЕСКО як свідчення унікального змішування культур і архітектурних стилів.