Закон і Бізнес


Анонс правових подій тижня (26 червня - 1 липня)


26.06.2017 09:01
3144

Цього тижня у Чернівцях пройде семінар «Роль судді-спікера в комунікаційній діяльності суду», а Одесі адвокати, судді та юристи візьмуть участь у грі «Що? Де? Коли?», присвяченій Дню Конституції. Про ці та інші події читайте в анонсі від «ЗіБ».


26 червня

Засідатиме друга дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя.

Вона розгляне дві дисциплінарні справи стосовно суддів місцевих судів, а також 12 скарг на дії суддів, 3 з яких стосуються представників вищих спеціалізованих судів.

Вища кваліфікаційна комісія суддів працюватиме у пленарному складі.

Вирішуватиметься питання щодо подальшої участі у конкурсі до Верховного Суду 8 кандидатів, до яких є претензії у громадської ради доброчесності.

27 червня

Відбудеться засідання Вищої ради правосуддя.

На порядку денному — внесення подань Президентові про призначення 71 судді на посади в місцевих судах. Також розглядатиметься повідомлення судді Рубіжанського міського суду Луганської області Юрія Ткачука про втручання в його діяльність.

Вища кваліфікаційна комісія суддів працюватиме у складі колегії.

Розглядатимуться питання про притягнення 6 суддів до дисциплінарної відповідальності.

У столиці пройде засідання «Захист у справах про екстрадиційний арешт у рамках міжнародного співробітництва».

Захід організовано комітетом Асоціації правників України з кримінального та кримінально-процесуального права. Обговорюватимуться практичні аспекти міжнародної правової допомоги, а також особливості передання підозрюваних, обвинувачених чи підсудних осіб та їх кримінальних справ державою, на території якої вони перебувають, іншій державі для притягнення до кримінальної відповідальності та покарання.

29 червня

У столиці збереться круглий стіл «Тимчасове обмеження волі в ході досудового розслідування».

Під час заходу, який проводить комітет кримінального права та процесу Асоціації адвокатів України, обговорюватимуться нюанси затримання без ухвали слідчого судді, підстави приводу підозрюваного, обвинуваченого, а також особливості затримання адвоката. Також учасники отримають поради щодо роботи з ув’язненими клієнтами.

30 червня

Вища кваліфікаційна комісія суддів засідатиме у пленарному складі.

З’ясовуватиметься здатність здійснювати правосуддя у Верховному Суді ще 8 кандидатів, які отримали негативні висновки громадської ради доброчесності.

В Одесі адвокати, судді та юристи візьмуть участь у грі «Що? Де? Коли?», присвяченій Дню Конституції.

Ініціатором виступив комітет з культури, туризму, спорту та соціальної підтримки адвокатів Ради адвокатів Одеської області.

У Львові відбудеться семінар «Відшкодування шкоди, завданої суб’єктом владних повноважень».

Навчання в рамках програми періодичного підвищення кваліфікації суддів окружних адміністративних судів організовує Львівське регіональне відділення Національної школи суддів.

У Чернівцях пройде семінар «Роль судді-спікера в комунікаційній діяльності суду».

Він розрахований на суддів-спікерів місцевих загальних, окружних адміністративних, господарських та апеляційних судів. Навчання проводить Чернівецьке регіональне відділення Національної школи суддів.

1 липня

У Запоріжжі відбудеться семінар з підвищення кваліфікації адвокатів.

Навчання проводить Національна асоціація адвокатів України та Рада адвокатів Запорізької області. Захід буде присвячений актуальним питанням тлумачення та застосування українського законодавства, адвокатської етики тощо.

У Тернополі можна буде прослухати майстер-клас «Курс адвокатської майстерності Ярослава Зейкана».

Метою тренінгу, що організовує Рада адвокатів Тернопільської області, є формування та вдосконалення основних навичок роботи адвокатів на стадії досудового слідства та під час участі в судовому засіданні. 

Закон і Бізнес