Закон і Бізнес


У ВР запропонували взагалі скасувати пенсії


22.06.2017 15:41
212851

Підвищення пенсій глобально не вирішить проблему в Україні, тому необхідно застосувати азіатський варіант її вирішення. Тобто скасування пенсій в обмін на економічне зростання, при якому діти забезпечуватимуть батьків.


Таку думку висловив народний депутат від БПП Олексій Мушак в ефірі телеканалу NewsOne, передає «Закон і Бізнес».

Як стверджує нардеп, рішення щодо пенсійної реформи повинні були прийняти ще 10 років тому і збалансувати всі витрати і доходи.

«Нинішня пенсійна система є несправедливою по відношенню до мого покоління, тим, кому за 30 років - з однієї простої причини - ми при нинішній системі не будемо мати ніякої пенсії, вона нам не буде виплачуватися. Тому ми приймаємо зараз непрості рішення, щоб наше покоління мало забезпечену старість», - пояснив він.

Разом з тим О.Мушак вважає, що в Україні цілком можливо позбутися дефіциту пенсійного фонду і при цьому піднімати пенсії людям, але потрібно навчитися жити відповідно до своїх статків.

«Це таке українське ноу-хау. Але моя позиція така: я чесно і щиро зізнався, що ми можемо собі дозволити, а що ні, і виходив від того, що ми можемо жити за коштами. Це найкраще свято для фінансового оздоровлення. І через кілька років у нас ситуація дійсно би змінилася на краще», - зазначив нардеп.

На його думку, підвищення пенсій глобально не вирішить проблему в країні, і запропонував азіатський варіант вирішення фінансового стану в Україні.

«Очевидно, що навіть при збільшенні пенсій все одно діти повинні допомагати своїм батькам, для того щоб вони прожили, а батьки повинні працювати десь паралельно. Але це більше азіатський підхід - скасування пенсій в обмін на економічне зростання. Тому що у нас дефіцит пенсійного фонду становить 150 мільярдів. Відповідно, ці гроші звідкись беруться? А вони беруться від того, що недофінансовуються ні школи, ні дороги, ні лікарні. Тому я готовий прийняти консолідоване рішення, щоб скасувати пенсії, але зберегти ці гроші для економічного зростання», - підсумував політик.

Закон і Бізнес