Закон і Бізнес


КРГС обрала секретаря


№25 (1323) 24.06—30.06.2017
9773

Консультативна рада голів судів при Вищій раді правосуддя на цьому тижні провела перше організаційне засідання. Зокрема, вона визначилася із секретарем КРГС.


Так, на цю посаду обрано голову Апеляційного суду Запорізької області Віктора Городовенка.

Секретар ради, зокрема, здійснює організаційне, документальне та інформаційне забезпечення роботи КРГС, проводить підготовку її засідань тощо. Він обирається відкритим голосуванням строком на один рік.

Нагадаємо, що рішення про утворення КРГС було прийняте 30 травня цього року. Згідно з положенням про раду, цей орган створений на постійній основі «для забезпечення незалежності судової влади, її функціонування на засадах відповідальності, підзвітності перед суспільством, формування доброчесного та високопрофесійного корпусу суддів, додержання норм Конституції і законів України, а також професійної етики в діяльності суддів і прокурорів».

До складу КРГС входять голови (у разі відсутності — виконувач обов'язків) апеляційних, вищих спеціалізованих судів, касаційних судів у складі Верховного Суду, а також Голова Верховного Суду та голова ВРП. Останній й очолює цей дорадчий орган.