Закон і Бізнес


Оформлення авто на юрособу роз'яснила ДФС


19.06.2017 13:22
7843

У разі придбання або оренди юридичною особою транспортного засобу для потреб відокремленого підрозділу (філії) у повідомленні за формою № 20-ОПП зазначається його адреса та місцезнаходженням транспортного засобу.


Про це йдеться у роз'ясненні, оприлюдненому ДПІ у Голосіївському районі ГУ ДФС у м. Києві, передає «Закон і Бізнес».

Повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність, за формою № 20-ОПП подається протягом 10 робочих днів після їх реєстрації, створення чи відкриття до контролюючого органу за основним місцем обліку платника податків.

Таким чином, у разі придбання (оренди) юридичною особою транспортного засобу для своїх господарських потреб або потреб відокремленого підрозділу (філії) повідомлення за ф. № 20-ОПП подається протягом 10 робочих днів після придбання (оформлення договору оренди) за основним місцем обліку такої юридичної особи.

У разі придбання (оренди) юридичною особою транспортного засобу для потреб відокремленого підрозділу (філії) у графі «Місцезнаходження об’єкта оподаткування» повідомлення за ф. № 20-ОПП зазначається адреса відокремленого підрозділу (філії) за місцезнаходженням транспортного засобу.

Крім того, якщо юридична особа в повідомленні за ф. № 20-ОПП вже зазначила транспортні засоби, які знаходяться у її власності (оренді), то при наступному придбанні (оренді) або відчуженні транспортних засобів в повідомленні за ф. № 20-ОПП зазначаються тільки ті об’єкти по яким сталися зміни.

Закон і Бізнес