Закон і Бізнес


Апеляція задовольнила скаргу Макаренко


16.06.2017 16:56
5862

Суддя Апеляційного суду м. Києва Сергій Новов сьогодні виніс постанову, якою задовольнив скаргу судді Шевченківського районного суду Києва Ірини Макаренко та скасував постанову Печерського районного суду м. Києва, якою її було визнано винною у керуванні транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.


Відповідне рішення під час сьогоднішнього засідання, зачитав С.Новов, оголосивши при цьому вступну та резолютивну частини постанови, передає кореспондент видання «Закон і Бізнес».

Повний текст документу ще не готовий, однак, не важко здогадатися, що відповідну постанову суддя виніс у зв’язку з порушенням працівниками поліції  процедури огляду на стан сп’яніння та складення протоколу про адміністративне правопорушення.

Взагалі, наразі поширеною є практика, коли через недотримання правоохоронними органами передбачених законом всіх процесуальних моментів, винні не притягуються до будь-якої відповідальності, навіть кримінальної.

Відомо, що велика кількість нинішніх вартових порядку в минулому працювали на таких професіях, які зовсім ніякого відношення до юриспруденції не мають, а часу на отримання необхідної кількості знань за короткий строк не вистачає. Відтак, очевидним є одне, що фаховість правоохоронців потребує постійного підвищення, аби у суспільстві не складалося враження, що правопорушникам з високим статусом несвідомо допомагають уникати відповідальності .

Нагадаємо, суддя І.Макаренко відома тим, що в листопаді 2015 року дала прес-конференцію, де заявила про те, що під час розгляду однієї зі справ проти Автомайдану на початку 2014 року вона піддавалася тиску з боку керівництва суду.

Закон і Бізнес