Закон і Бізнес


Готель з видом на роботу


Сидячий зал у Helga Folly в Канді, Шрі-Ланка.

№24 (1322) 17.06—23.06.2017
6631

Щоб поселитися в готелі, необов’язково потрібні гроші. У деяких закладах за послуги можна розплатитися по бартеру. Були б здібності.


Британська газета The Guardian опублікувала інформацію про сім місць у різних країнах, де туристам забезпечують безкоштовне проживання в готелях в обмін на певні послуги.

До списку, зокрема, увійшов готель Helga’s Folly, розташований у місті Канді в центральній частині Шрі-Ланки. Власниця бутик-готелю на 30 номерів безкоштовно розміщує там художників, котрі спеціалізуються на фресках. Вона захоплюється цим мистецтвом і вже багато років розписує стіни свого закладу. У 2016 році жінка почала залучати до цього інших художників.

У переліку також опинилися Камбоджа та Філіппіни, де розташовані шість хостелів мережі Mad Monkey. Там чекають художників, музикантів, фотографів, блогерів та інших творчих працівників. Як винагороду за роботу, наприклад за послуги диджея, написання картини або путівника для сайту Mad Monkey, мережа обіцяє безкоштовне розміщення на строк від однієї ночі до двох тижнів.

Адміністрація Sunrock Backpackers Hostel на грецькому острові Корфу пропонує охочим в обмін на проживання та харчування попрацювати в будівлі хостелу або ж на його фермі.

До сімки безкоштовних напрямків також увійшли заклади Piha Beachstay в Новій Зеландії, The Place в ПАР і Casa Mermejita в Мексиці.