Закон і Бізнес


Простий дизайн


№47 (1086) 24.11—30.11.2012
2747

Верховна Рада вирішила, що Нацбанк не повинен застосовувати процедуру державних закупівель для замовлення робіт, пов’язаних із розробкою дизайну грошей і нагород.


Народні депутати підтримали в другому читанні та в цілому акт «Про внесення змін до статті 2 Закону України «Про здійснення державних закупівель». На опрацювання цього документа нардепам знадобилося небагато часу. Зареєстрований він був 30 жовтня, 6 листопада його розглянули в першому читанні, а вже 20 листопада — в другому. Таким чином, проект пройшов повний парламентський цикл менш ніж за місяць.

Відповідно до новацій дія закону «Про здійснення державних закупівель» не поширюється на випадки закупівель робіт, які пов’язані з розроб­ленням дизайну та виготовленням захищеного паперу, банкнот, монет і державних нагород. Те саме стосується їх зберігання, транспортування та обліку. Не застосовуватимуться процедури держзакупівель і до операцій Нацбанку із забезпечення управління золотовалютними резервами, їх розміщення, купівлі та продажу на вторинному ринку цінних паперів, здійснення валютних інтервенцій.