Закон і Бізнес


Заступнику міністра юстиції не знайшлося кабінету

- працює в коридорі


12.06.2017 15:02
11648

Колишній директор Координаційного центру з надання правової допомоги Андрій Вишневський, вийшовши на роботу у якості заступника міністра юстиції, змушений працювати у коридорі. Кабінету у Мін’юсті йому поки що не знайшлося.


Про це він написав на своїй Фейсбук-сторінці, передає «Закон і Бізнес».

«Вийшов на роботу до Міністерства юстиції України після нетривалої хвороби, віддав до кадрової служби листок непрацездатності. До цього фізично змушений був працювати у колишньому своєму кабінеті директора Координаційного центру з надання правової допомоги на Січових Стрільців, 73, оскільки робочого місця у Міністерстві мені надано не було. Але після оголошення безстрокового протесту командою системи БПД, вважаю неможливим для себе як заступника Міністра з етичних міркувань працювати далі у приміщенні Координаційного центру. Крім того мій колишній кабінет в Координаційному центрі, як мені повідомили, вже підготовлений для роботи новопризначеного директора», — пояснив А. Вишневський.

За словами заступника міністра, на прохання надати робоче місце йому пообіцяли наступного ранку дати «маленький кабінетик і стіл, можливо, телефон». Тож він вирішив почекати біля приймальні міністра та попросив у керівника служби зустріч з ним.

«Міністр щойно проходив повз мене у супроводі скромного почту: помічниці і охоронця. Останні двоє - виховані люди - привітались зі мною, міністр на моє привітання не відповів. Через кілька хвилин вийшла помічниця міністра і сказала, що він просив передати таке: через напружений графік прийняти мене сьогодні не зможе і аби не витрачати даремно свій час, мені краще залишити приміщення. Я відповів, що оскільки іншого робочого місця за місяць роботи в міністерстві мені не надано, я поки що попрацюю тут, у коридорі, хоча без комп'ютера і засобів зв'язку це трохи ускладнено», — написав А. Вишневський.

Нагадаємо, колишній директор Координаційного центру БПД Андрій Вишневський заявив про втручання Мін'юсту в діяльність центру після того, як 262 співробітники із 67 центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та 70 громадських правозахисних організацій виступили з вимогою анулювати результати конкурсу на посаду директора КЦ БПД.

Конфлікт почався після оголошення заступника міністра юстиції Павла Мороза переможцем конкурсу на посаду директора Координаційного центру з надання правової допомоги.

6 червня працівники КЦ БПД розпочали безстрокову акцію протесту та вимагали від Міністерства юстиції провести прозорий конкурс на посаду директора. Цього ж дня в центри БПД була направлена факсограма за підписом міністра, у якій він запрошує представників центрів БПД до обговорення ситуації та відтерміновує призначення директора.

Після зустрічі представників центрів надання правової допомоги з керівництвом Міністерства юстиції у Координаційному центрі заявили про досягнення консенсусу.

Закон і Бізнес