Закон і Бізнес


Старий і не небезпечний


Сальваторе Ріїна на фото в 1993 році

№23 (1321) 10.06—16.06.2017
9726

Касаційний суд Італії відправив на перегляд відмову в апеляції колишньому «хрещеному батьку» сицилійської мафії, котрий потерпає від низки вікових захворювань.


Могутній «бос босів», 86-річний Тото Ріїна відбуває довічне ув’язнення в тюрмі суворого режиму м.Парми.

Таким чином, Касаційний суд зглянувся над колишнім ватажком «Коза ностра», рішення суду наглядової інстанції Болоньї, який відмовив юристам Т.Ріїни в його переведенні під домашній арешт за станом здоров’я, скасовано. За твердженням адвокатів, «хрещений батько» страждає від важкої гіпертонії та пухлини в нирці, через яку перебуває в лежачому стані та не становить небезпеки.

Т.Ріїна був арештований в січні 1993 року й після кількох процесів дістав найвищу міру покарання, передбачену італійським законодавством, — довічне тюремне ув’язнення.

Чоловік увійшов у історію як один з найкривавіших босів мафії. За його наказом організовано кілька терактів у Римі, Болоньї, Флоренції та вбито понад 100 чоловік, зокрема знаменитих слідчих Джованні Фальконе й Паоло Борселліно.

Наприкінці січня цього року Т.Ріїна несподівано погодився дати показання в рамках скандального процесу про таємні переговори між високопоставленими представниками італійської держави й ватажками «Коза ностра», які, за версією прокуратури Палермо, проводилися на початку 1990-х.