Закон і Бізнес


Розгляду справи про звільнення Самсіна може завадити конфлікт інтересів


02.06.2017 13:44
5720

7 червня ВАС має розглянути справу щодо скасування рішення Вищої ради правосуддя про звільнення судді Верховного Суду України Ігора Самсіна. Суддя по справі — голова ВАС Олександр Нечитайло, проти якого у ВРП відкрито дисциплінарну справу. Про цю ситуацію він вже повідомив РСУ.


Як розповіли виданню «Закон і Бізнес» у прес-службі Вищого адміністративного суду, позов надійшов  4 травня, а провадження відкрито 10 травня.

Прикметно, що 24 травня ВРП відкрила щодо очільника ВАС дисциплінарну справу, який є головуючим суддею по справі. Тому це може свідчити про наявний конфлікт інтересів.

«Якщо сторони по справі або суддя вважатиме, що наявний конфлікт інтересів, це питання вирішуватиметься під час судового засідання колегією суддів. Крім того, Голова ВАСУ Олександр Нечитайло повідомив Раду суддів України про ситуацію, що склалася (відповідно до ст.133 Закону про судоустрій і статус суддів)», — повідомили у прес-службі.

Нагадаємо, 25 квітня Вища рада правосуддя звільнила з посади суддю Верховного Суду України екс-голову ВККС Ігоря Самсіна. Підставою стало неподання ним заяви передбаченої люстраційним законом.

Закон і Бізнес