Закон і Бізнес


Реєстр «проклятих»

У ґвалтівників відберуть паспорти, щоб позбавити секс-турів


№22 (1320) 03.06—09.06.2017
5128

Уряд країни отримає право анулювати паспорти громадян, засуджених за сексуальні злочини проти неповнолітніх. Тим самим такі особи будуть позбавлені можливості виїжджати за кордон.


Репресивні заходи запропоновані на тлі кількох гучних справ про сексуальну експлуатацію дітей у Південно-Східній Азії за участю австралійців. За словами міністра юстиції Майкла Кінана, нинішні закони «абсолютно неадекватні» ситуації, коли педофіли здійснюють тури заради скоювання злочинів, і закликав парламент якнайшвидше внести поправки до законодавства, пише The Sydney Morning Herald.

Повноваження щодо анулювання паспортів будуть передані міністрові закордонних справ Джулії Бішоп, уточнює видання. Передбачається, що таке покарання застосовуватиметься до осіб, які перебувають у національному «реєстрі педофілів». Нині в списку фігурує 3200 чоловік.

При цьому будуть можливі винятки у випадках, якщо в людини є законні особисті або службові причини для поїздок за кордон і вона не становить небезпеки для дітей.

За даними уряду, у 2016 році за кордоном побувало майже 800 австралійців, засуджених за сексуальні злочини проти дітей. Приблизно половина з них порушила зобов’язання щодо подання звітів про свої переміщення.

Австралійська громадськість не схвалює того, як витрачаються кошти на реабілітацію засуджених педофілів. Мова йде, зокрема, про «село проклятих» неподалік м.Арарат. Там компактно проживають ґвалтівники, які, на думку суду, дуже небезпечні на волі.