Закон і Бізнес


Зв’язок — за відбитками


№22 (1320) 03.06—09.06.2017
4247

Сканування відбитків пальців з 1 січня 2018 року стане обов’язковим для реєстрації сім-карт у Таїланді. Нова система вводиться в інтересах національної безпеки й безпеки користувачів мобільних телефонних мереж.


Як повідомляє Bangkok Post із посиланням на Національну комісію з телерадіомовлення і телекомунікацій Таїланду, на першому етапі систему реєстрації користувачів мобільних телефонів за допомогою дактилоскопічних сканів запровадять у трьох прикордонних провінціях на півдні країни. Там із 2004 року не припиняється протистояння сил безпеки й бойовиків ісламських сепаратистських організацій.

Мобільні телефони часто використовуються для передання сигналу на електронні детонатори саморобних вибухових пристроїв. Як передбачається, використання відбитків пальців для ідентифікації власника мобільного телефону й сім-карти ускладнить їх застосування бойовиками.

У цілому система почне діяти 1 січня, коли скан відбитків пальців стане обов’язковим для всіх нових користувачів мобільного зв’язку. Газета не уточнює, чи торкнеться необхідність сканувати відбитки пальців тих власників сім-карт, які придбали їх за паспортом (або національним посвідченням особи) до введення системи дактилоскопічного сканування.