Закон і Бізнес


Призначенню суддів без повноважень заважає конкурс до ВС


23.05.2017 14:11
113454

Вища рада правосуддя не може вирішити питання щодо призначення суддів, у котрих закінчився 5-річний термін повноважень, через відсутність суддівських досьє. Їх має надати Вища кваліфікаційна комісія суддів, яка заклопотана проведенням конкурсу до Верховного Суду.


«Розумію, що всіх цікавить питання призначення суддів. Ми готові за тиждень чи два всіх призначити. Але не готова ВККС: немає суддівських досьє», ― наголосив член ВРП Микола Худик під час міжрегіонального форуму «Піднесення судової влади через професіоналізм, прозорість та комунікацію», який відбувся 20 травня в Кам’янці-Подільському, передає кореспондент «Закон і Бізнес».

За його словами, ВРП пропонувала ВККС різні варіанти допомогти з формуванням досьє: наприклад, надати своїх помічників, долучити до цієї роботи суддів, у яких закінчився строк повноважень.

«Сьогодні є 561 подання ВККС про призначення суддів. Ми готові за 2 тижні вирішити питання, але в нас немає суддівських досьє», ― підкреслив М.Худик.

«Я радий, що у вас все добре. Ввімкніть трансляцію (співбесід кандидатів на посади до ВС. ― Прим.ред.) і подивіться, з якої до якої години ми працюємо. Це по-перше», ― пояснив член ВККС Павло Луцюк. Також, за його словами, ВККС не може нікому передати функцію щодо формування досьє, його оцифровування.

«Тобто конкурс до ВС сьогодні фактично перешкоджає надати суддівські досьє?» ― уточнив М.Худик.

«У нас немає технічної можливості. 26 травня закінчуються співбесіди, потім будуть пленарні засідання ВККС. Після цього ми готові працювати», ― відповів П.Луцюк.

Закон і Бізнес