Закон і Бізнес


Участь суддів у ток-шоу є апріорі провальною, - експерт


22.05.2017 13:15
6550

Суддя звик говорити мовою закону і він не готовий до гнучкості, не готовий підлаштовуватися під ту чи іншу аудиторію, а тому участь суддів у ток-шоу, телевізійних програмах є апріорі провальною.


Таку думку висловив голова Комітету Ради суддів України з питань комунікації Олександр Сасевич під час першого загальнонаціонального форуму «Незалежні суди та вільні ЗМІ: синергія заради майбутнього», передає кореспондент видання «Закон і Бізнес».

За його словами, одним із напрямків інформаційної діяльності судової влади є дискусійний: участь суддів у ток-шоу, телевізійних програмах, форумах. "На моє глибоке переконання, участь суддів у ток-шоу є апріорі провальним. Бо, як правило, на таких заходах присутні політики, які працюють на свій рейтинг. Апріорі суддя звик говорити мовою закону. Він не готовий до гнучкості, не готовий підлаштовуватися під ту чи іншу аудиторію", - зауважив О.Сасевич.

На його думку, суддям варто брати участь у телевізійних програмах, в яких до дискусії запрошені професіонали-юристи, а не політики.

Нагадаємо, нещодавно О.Сасевич дав інтерв'ю газеті «Закон і Бізнес», у якому, зокрема, висловив думку, що у більшості судів уже склалися нормальні робочі відносини з представниками ЗМІ.

Закон і Бізнес