Закон і Бізнес


УГСПЛ констатує погіршення стану прав людини в Україні


22.05.2017 14:07
4285

В Україні в минулому році спостерігалося зростання насильства та ненависті, суттєве звуження свободи вираження поглядів, а також значне зростання бідності та соціальної нерівності.


Українська Гельсінська спілка з прав людини та Харківська правозахисна група презентували доповідь правозахисних організацій «Права людини – 2016», передає видання «Закон і Бізнес».

Доповідь складається з тридцяти трьох тематичних розділів, підготовлених представниками різних правозахисних організацій, державних установ та вищих навчальних закладів, серед яких, окрім УГСПЛ та ХПГ, ГО «Інститут релігійної свободи», ГО “Інститут правових досліджень і стратегій”, Коаліція “Права дитини в Україні”, Громадянська мережа «ОПОРА», Конституційний Суд України, Національний юридичний університет ім. Ярослава Мудрого та багато інших.

За словами директора ХПГ Євгена Захарова, стан прав людини в минулому році значно погіршився. Основними тенденціями, які привели його до такого висновку, правозахисник назвав зростання насильства та ненависті, суттєве звуження свободи вираження поглядів, а також значне зростання бідності та соціальної нерівності. Зокрема, він наголосив на посиленні порушення прав людини з боку СБУ та підкреслив, що відбуваються брутальні порушення права на притулок.

Доповідь правозахисних організацій «Права людини – 2016» доступна на сайті УГСПЛ.

Закон і Бізнес