Закон і Бізнес


HRW вимагають скасувати блокування російських веб-ресурсів


Стурбованість рішенням Петра Порошенка висловив і голова Ради Європи Турбйорн Ягланд.

19.05.2017 18:00
5463

Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch вимагає, українська влада скасувала рішення про блокування російських соціальних мереж. Стурбованість цим рішенням висловив і голова Ради Європи.


Як повідомляє BBC, про це ідеться у зверненні HRW до президента України Петра Порошенка, передає «Закон і Бізнес».

На думку HRW, для цього йому слід скасувати рішення про блокування згаданих соцмереж, а також російського пошукача «Яндекс» і ряду російських телеканалів.

«Це ще один приклад того, як легко президент Порошенко робить спроби безпідставно взяти під контроль суспільний дискурс на Україні», — заявила Таня Купер, яка відповідає в HRW за український напрямок діяльності.

«Порошенко може намагатися виправдати своє останнє рішення, але по факту це цинічний, політично продуманий замах на свободу поширення інформації, що прямо впливає на особисте життя і роботу мільйонів українців», — додала вона.

Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд теж несхвально висловився про указ президента Порошенко.

«Блокування соціальних мереж, пошукових систем, поштових служб і новинних сайтів йде врозріз з нашим спільним розумінням свободи висловлювань та свободи преси. Більше того, такі тотальні заборони порушують принцип пропорційності», - повідомляє прес-служба Ради Європи.

Нагадаємо, Петро Порошенко погодив своїм Указом від 15 травня 2017 року № 133/2017 рішення РНБОУ від 28 квітня 2017 року, щодо застосування санкцій. Нові санкцій на 3 роки застосовані проти «Mail.ru», «ВК», «Однокласники», «Яндекс», «Доктор Веб», «1С», і викликали бурхливе обговорення та невдоволення серед користувачів цих сервісів в Україні.

Закон і Бізнес