Закон і Бізнес


НАЗК вимагає від декларантів змінити e-mail


19.05.2017 16:39
15080

Національне агентство з питань запобігання корупції просить невідкладно змінити електронні поштові скриньки російських доменів в особистих облікових записах реєстру декларацій на створені на українських серверах.


Про це повідомляє прес-служба НАЗК, передає «Закон і Бізнес».

«На виконання Указу Президента України від 15 травня 2017 року №133/2017 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28 квітня 2017 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)» просимо невідкладно змінити електронні поштові скриньки російських доменів (наприклад: mail.ru, yandex.ru, bk.ru) в особистих облікових записах Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування на створені на українських серверах (наприклад: ukr.net, i.ua, email.ua, gmail.com)», — говориться у повідомленні.

Для зміни електронної поштової скриньки облікового запису необхідно на одному з українських поштових сервісів отримати персональну електронну адресу. Після цього авторизуватися в Реєстрі за допомогою власного ЕЦП. Потім треба перейти у вкладку «Мій профіль», натиснути кнопку «Змінити контактні дані», у полі «Новий E-mail» вказати нову поштову скриньку та натиснути кнопку «Змінити E-mail».

Після цього на нову поштову скриньку надійде лист «Зміна E-mail | ЄДИНИЙ ДЕРЖАВНИЙ РЕЄСТР ДЕКЛАРАЦІЙ». Для зміни E-mail необхідно перейти за посиланням.

В НАЗК звертають увагу, що для зміни електронної адреси в особистому кабінеті не потрібно отримувати новий ЕЦП.

Закон і Бізнес