Закон і Бізнес


Повернення в кущі


№20 (1318) 20.05—26.05.2017
5595

Поки ведуться розмови про автоматичну фіксацію порушень правил дорожнього руху, водіїв можуть почати штрафувати за перевищення швидкості перевіреним «дідівським» способом – із засідки на «фен».


Національна поліція ініціюватиме зміни до законодавства для використання приладів неавтоматичної фіксації порушень. Відтак не виключено, що поки будуть впроваджуватися засоби автоматичної фіксації порушень ПДР, почне працювати і мобільний контроль швидкісного режиму. 

Правоохоронці наразі розглядають варіант контролю швидкісного режиму технічними засобами, встановленими на автомобілі патрульної поліції. Тобто – приладами неавтоматичної фіксації. У поліції зазначають, що необхідна апаратура для цього є. Потрібно лише закріпити таку можливість на законодавчому рівні.

Крім того, в управлінні безпеки дорожнього руху департаменту патрульної поліції пропонують внести до закону уточнення, що «покарання повинен нести порушник, у разі, якщо у поліції є на нього достовірні дані. Якщо таких даних немає – власник автомобіля». 

Що ж до стаціонарних комплексів автоматичної фіксації порушень, їх мінімальна кількість по Україні має становити 3 тис. камер. Їх обслуговуватимуть понад 10 тис. операторів і понад 5 тис. інших працівників. Наразі має бути ще затверджений відповідний технічний регламент та остаточно сформована законодавча база.