Закон і Бізнес


Нардепів змусять більше працювати у п`ятницю, — проект


15.05.2017 10:23
3367

У Верховній Раді незадоволені своїм режимом роботи. Зокрема позафракційні нардепи вважають, що у п`ятницю необхідно проводити і вечірнє пленарне засідання, а також не обмежувати час запитань до Уряду лише однією годиною.


Про це ідеться у проекті закону «Про Регламент Верховної Ради України» щодо підвищення ефективності проведення пленарних засідань Верховної Ради України» № 6440, який зареєстровано у ВР минулої п'ятниці, передає «Закон і Бізнес».

Документом пропонується:

- змінити порядок проведення пленарних засідань Верховної Ради у п’ятницю, передбачивши проведення ранкового засідання з 10 до 14 години та вечірнього засідання з 15 до 18 години;

- відвести час запитань до Уряду з 10 до 13 години у п’ятницю та змінити порядок надання запитань до Уряду;

- передбачити можливість оформлення поданих письмово заздалегідь  запитань до Уряду у вигляді звернень від імені Голови Верховної Ради для випадків, коли члени Уряду не встигають надати відповіді на всі подані у встановленому порядку запитання протягом відведеного для цього часу тощо.

Ініціаторами законопроекту стали позафракційні депутати, які вважають, що їх можливості в спілкуванні з Урядом обмежені. Зараз у складі ВР всього 48 позафракційних нардепів. Однак, чи підтримають таку ініціативу своїх колег інші депутати?

Закон і Бізнес