Закон і Бізнес


Почесна роль


№19 (1317) 13.05—19.05.2017
8150

Соціальний захист матерів-героїнь пропонується підвищити. А умови та порядок присвоєння почесного звання й надання державної підтримки його носіям — урегулювати окремим законом.


Комітет ВР з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування рекомендує парламенту прийняти за основу законопроект «Про державну підтримку жінок, яким присвоєно почесне звання України «Мати-героїня» (№4185).

У документі пропонується окремим законом урегулювати питання, спрямовані на підвищення поваги до материнства. Проект визначає напрями державної політики щодо популяризації материнства, регламентує основні підстави та критерії присвоєння звання «Мати-героїня». Крім цього, планується передбачити низку соціальних гарантій для жінок, котрим присвоєно почесне звання.

Автор проекту, народний депутат Валерій Писаренко, метою його прийняття бачить підвищення поваги до материнства, оскільки «у житті та вихованні людини велика роль належить матері, яка дбає про духовний та фізичний розвиток своїх дітей, благополуччя сім’ї».