Закон і Бізнес


Мінекономрозвитку видаватиме патенти у сфері інтелектуальної власності


12.05.2017 14:31
3909

Функції Державної служби інтелектуальної власності передано Мінекономрозвитку. Вони включають видачу усіх охоронних документів (патентів, свідоцтв) у сфері інтелектуальної власності.


Відповідне рішення було прийняте на засіданні Кабінету Міністрів, передає «Закон і Бізнес».

Національний орган інтелектуальної власності (НОІВ) - єдиний централізований орган для виконання функцій з видачі патентів (свідоцтв) за принципом «єдиного вікна». Створення НОІВ передбачає послідовне реформування сфери інтелектуальної власності, включаючи поступову інституційну перебудову національної системи охорони інтелектуальної власності.

Відповідний орган, функції якого виконуватиме Укрпатент, буде відповідальним за реалізацію державної політики у сфері інтелектуальної власності, а Мінекономрозвитку забезпечуватиме формування єдиної державної політики у цій сфері.

В Уряді зазначають, що рішення є черговим кроком до створення Національного органу інтелектуальної власності згідно з Планом пріоритетних дій Уряду на 2017 рік та Концепцією реформування державної системи правової охорони інтелектуальної власності в Україні.

Закон і Бізнес