Закон і Бізнес


Сувеніри не пропонувати!


№19 (1317) 13.05—19.05.2017
5705

В Єгипті настирливих торговців сувенірами, які чіпляються до туристів, штрафуватимуть. Робиться це не стільки з міркувань безпеки самих гостей, скільки для припинення контрабанди старовини.


За словами міністра у справах пам’ятників старовини і культурної спадщини країни Халеда аль Анані, відповідна поправка до законодавства ухвалена урядом республіки, повідомляє єгипетський новинний портал youm7.

Як заявив Х.аль Анані, за переслідування мандрівників у зонах археологічних розкопок торговців можуть оштрафувати на суму від 3000 до 10000 єгипетських фунтів (від 4,5 до 15 тис. грн.).

Крім того, міністр розповів, що покарання за незаконні археологічні розкопки, крадіжку і торгівлю пам’ятниками старовини буде посилене. Правопорушникам загрожує тюремний строк аж до довічного.

До речі, купівля «з рук» загрожує неприємностями й самому туристові. Наприклад, сьогодні за сувенір з корала або красиву черепашку при виїзді з країни можуть оштрафувати на суму від $500 до $1000, якщо не пред’явити чек з магазину.

Раніше голова федерації єгипетського туризму Карим Мохсен назвав систему All Inclusive шкідливою для туризму. Він запропонував підняти ціни в готелях, що працюють за системою «все включено», аби відвадити відпочивальників від такого сервісу.