Закон і Бізнес


Відтепер скоротити працівника менш ніж за 3 роки до пенсії не можна


03.05.2017 10:59
29206

Працівникам, яким залишилося менше трьох років до настання пенсійного віку, надано переважне право на залишення на роботі при скороченні чисельності чи штату працівників у зв'язку із змінами в організації.


Відповідний закон «Про внесення зміни до статті 42 Кодексу законів про працю України щодо захисту трудових прав працівників передпенсійного віку» № 2005 набрав чинності 30 квітня, передає «Закон і Бізнес».

Документом вносяться зміни до статті 42 Кодексу законів про працю України, а саме частина друга статті доповнюються новим пунктом. Відповідно до якого, до переліку категорій працюючих, яким надається переважне право на залишення на роботі при скороченні чисельності чи штату працівників у зв'язку із змінами в організації виробництва і праці, додається категорія працівників, яким залишилося менше трьох років до настання пенсійного віку, при досягненні якого особа має право на отримання пенсійних виплат.

Як наголошують автори законопроекту,  це запровадить додаткові гарантії захисту трудових прав літніх працівників у разі зміни в організації виробництва і праці, посилення їх соціального захисту у період досягнення передпенсійного віку.

Закон і Бізнес