Закон і Бізнес


З 19 липня вимога печатки на документі загрожує чиновникам штрафом


19.04.2017 13:24
30592

Закон, яким скасовано обов’язкове використання печаток суб’єктами господарювання, незалежно від їх наявності, набуде чинності за 3 місяці. Тому з 19 липня за вимагання відбитку печатки на документі для посадовців встановлена адмінвідповідальність.


Мова йде про закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання печаток юридичними особами та фізичними особами - підприємцями» № 1982-VIII, який був сьогодні офіційно оприлюднений, передає «Закон і Бізнес».

Відсьогодні Кабінет Міністрів має три місяці для приведення своїх нормативних актів у відповідність до закону.

Документом також вносяться зміни до ГПК, ЦПК та КАС в частині засвідчення печаткою довіреності від юридичних осіб, а змінами до Цивільного кодексу скасовано обов'язкове скріплення правочину печаткою.

Вимагання посадовою особою органу державної влади або органу місцевого самоврядування проставити відбиток печатки суб’єкта господарювання на документах, які їм подаються, або відмова приймати вказані документи, у зв’язку з відсутністю відбитка печатки, тягне за собою накладення штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Закон і Бізнес