Закон і Бізнес


В НАЗК пояснили зникнення декларацій прокурорів


18.04.2017 09:47
6896

Понад 200 декларацій працівників Генпрокуратури та Головної військової прокуратури, а також членів їх сімей, були вилучені з публічної частини реєстру за постановою заступника Генпрокурора Анатолія Матіоса.


Про це повідомляє прес-служба Національного агентства з питань запобігання корупції, передає «Закон і Бізнес».

«Декларації низки посадових осіб військової прокуратури були вилучені на підставі відповідного рішення про застосування спеціальних заходів забезпечення безпеки цих працівників та їх близьких родичів відповідно до статей 10, 13, 14 Закону України «Про державний захист працівників суду і правоохоронних органів», а саме - постанови заступника Генерального прокурора України – Головного військового прокурора Матіоса А. В.», — говориться у повідомленні.

При цьому в НАЗК запевнили, що такі заходи мають виключний та тимчасовий характер, а декларації зберігаються і є доступними для перевірки.

Агентство зазначає, що діє відповідно до законодавства, адже невжиття, несвоєчасне вжиття достатніх заходів для безпеки працівників правоохоронних органів або осіб, які беруть участь у кримінальному судочинстві або розголошення відомостей про заходи безпеки щодо особи, взятої під захист, тягне за собою відповідальність відповідно до законодавства.

Нагадаємо, ще минулого року в РСУ повідомляли, що після подання електронних декларацій пограбували кілька суддів

Закон і Бізнес