Закон і Бізнес


Через сексуальну орієнтацію Європа може зупинити Україні безвіз


12.04.2017 15:19
39310

Рішення про надання Україні безвізу, прийняте Європарламентом 6 квітня, може бути призупинене, якщо Україна не ухвалить поправку до Трудового кодексу про недопущення дискримінації, зокрема, на підставі сексуальної орієнтації.


Відповідні застереження були передбачені разом з ухваленням рішення про безвіз і саме через їх категоричність Комітет ВР з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення (який раніше вже рекомендував Верховній Раді прийняти проект Трудового кодексу України від 27.12.2014 №1658 у другому читанні і в цілому) змушений був збиратися вдруге 11 квітня і переглядати раніше прийняті ним рішення. Крім цього, Президент України заявив, що без антидискримінаційних поправок кодекс він не підпише.

Йдеться про скандальні поправки до ст. 3 проекту щодо заборони дискримінації у сфері праці. Про нормотворчі вагання народних обранців в ексклюзивному коментарі газеті «Закон і Бізнес» розповіла радник, керівник практики праці та зайнятості АО Spenser & Kauffmann Тетяна Іванович, яка входила до складу робочої групи при комітеті, що займалася доопрацюванням проекту з травня 2016 року.

Нагадаємо, первинно за результатами обговорення на засіданні комітету ВР 15 березня було підтримано скорочену редакцію статті (поправка № 46 народного депутата України П. Унгуряна), яка передбачала, що дискримінація в будь-якій формі і з будь-якими ознаками в сфері праці забороняється. Ознаки, за якими забороняється дискримінація, не деталізувалися.

«Але такий підхід йде в розріз з обов’язком імплементувати антидискримінаційне законодавство на шляху лібералізації візового режиму з ЄС, - зауважила Т.Іванович. - Україна взяла на себе ряд зобов’язань у зв’язку з Угодою про асоціацію, відтак повинна наближувати національне законодавство до права, стандартів та практики ЄС у тому числі у сфері зайнятості, соціальної політики та рівних можливостей».

Юрист звернула увагу, що у Додатку ХL Угоди міститься вичерпний перелік Директив Ради ЄС та Європарламенту, положення яких Україна має імплементувати у своє національне законодавство. Серед них - Директива Ради № 2000/78/ЄС від 27.11.2000, що встановлює загальну систему рівного ставлення у сфері зайнятості та професійної діяльності, строком імплементації якої є серпень 2017 відповідно до Плану заходів Уряду з імплементації Угоди на 2014-2017 роки від 17.09.2014 р. № 847-р. Імплементація положень Директиви здійснюється згідно схваленого Плану відповідно до розпорядження Кабміну від 21.01.2015 № 34-р.

«Як неодноразово зазначала Єврокомісія та як зазначено у самій Директиві, існують мінімальні вимоги для недопущення дискримінації на будь-якій підставі, а саме: на основі релігії або віросповідання, обмеженості фізичних можливостей, віку або сексуальної орієнтації, - звернула увагу Т.Іванович. – При цьому Україна вправі встановлювати більш сприятливі положення та розширювати перелік підстав для забезпечення захисту принципу рівноправ’я».

Отже за результатами засідання, Комітет оновив редакцію ст. 3 проекту, врахувавши інші поправки нардепів (№№ 56,57). Після доопрацювання положення проекту Трудового кодексу, за який нардепи голосуватимуть у другому читанні виглядає таким чином:

«Забороняється будь-яка дискримінація у сфері праці, зокрема порушення принципу рівності прав і можливостей, пряме або непряме обмеження прав працівників залежно від раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності, етнічного, соціального та іноземного походження, віку, стану здоров'я, інвалідності, підозри чи наявності захворювання на ВІЛ/СНІД, сімейного та майнового стану, сімейних обов'язків, місця проживання, членства у професійній спілці чи іншому об’єднанні громадян, участі у страйку, звернення або наміру звернення до суду чи інших органів за захистом своїх прав або надання підтримки іншим працівникам у захисті їхніх прав, за мовними або іншими ознаками, не пов'язаними з характером роботи або умовами її виконання».

Експерт також попередила, що рішення про безвіз, ухвалене 6 квітня, не є остаточним, адже до його впровадження залишається ще кілька процедурних етапів, а саме:

26 квітня має відбутися голосування послів ЄС;

11 травня - голосування Ради ЄС;

15 травня – підписання президентом Європарламенту та представником головуючої країни.

Після цього документ має бути опублікований в офіційному віснику ЄС.

І лише у разі дотримання усіх цих умов безвіз почне діяти з 11 червня.

Закон і Бізнес