Закон і Бізнес


Висновки КМЄС увійдуть до проекту положення про судову охорону


11.04.2017 10:21
3251

Висновки за результатами пілотного проекту щодо створення нової системи безпеки, який впроваджується у 5 українських судах, будуть враховані при підготовці проекту Положення про Службу судової охорони.


Як повідомили у Вищій раді правосуддя, про це заявив голова ВРП Ігор Бенедисюк під час зустрічі із представниками Консультативної місії  Європейського Союзу, передає «Закон і Бізнес».

Голова ВРП, висловив сподівання, що найближчим часом Кабінет Міністрів вирішить питання про надання українській судовій системі належної охорони силами Національної гвардії та Національної поліції.

Як нагадав старший радник з питань судової системи КМЄС Джон Каббон, наразі впроваджується пілотний проект щодо створення європейської системи безпеки суддів. Зокрема, в Апеляційному суді міста Києва, Сихівському районному суді міста Львова, Галицькому районному суді міста Львова та Львівському окружному адміністративному суді, а також у приміщенні Харківського апеляційного господарського суду.

За словами Д.Каббона, рекомендації експерта, надані цим конкретним судам стануть основою  розробки пропозицій та рекомендацій для діяльності служби судової охорони.

Раніше урядовий комітет схвалив перелік судів, охорона яких здійснюється підрозділами Національної поліції та Національної гвардії, у редакції, запропонованій органами судової влади. Однак документ ще чекає на технічне доопрацювання.

Закон і Бізнес