Закон і Бізнес


Обов’язкове торжество


№14 (1312) 08.04—14.04.2017
5613

Житель Азербайджану, який недавно одружився, подав до суду на гостей, котрі проігнорували його весілля. Адже він ніколи не пропускав урочистості, на які був запрошений, навіть улізаючи в борги.


Як розповів адвокат Вугар Сафарлі, прохання представляти інтереси молодика в суді надійшло його колезі. Відзначається, що чоловік подав позов на суму 1,5 тис. манатів (близько 22,5 тис. грн.) проти 15 чоловік, оскільки через їх відсутність йому довелося самостійно оплачувати розраховані на них місця й страви в ресторані (за азербайджанською традицією, запрошені самі вносять гроші для оплати рахунку).

При цьому позивач стверджував, що завжди ходив на всі весілля й вносив необхідну суму, навіть незважаючи на те, що для цього йому нерідко доводилося влізати в борги.

Проте суд у становище новоспеченого господаря сімейства не ввійшов і відмовив у розгляді справи. Рішення було мотивоване тим, що весілля є традицією, яка не регулюється законом, а значить, приходити чи не приходити — добровільна справа кожного.

Схожий випадок в Азербайджані стався в травні 2013 року. Тоді повідомлялося, що чоловік подав до суду на 80 осіб, які не відвідали весілля його сина. Скривджений позивач указав, що в різний час приходив на урочистості з приводу одруження до кожного з гостей, котрі не з’явилися, і виплачував їм гроші, тому запрошені повинні відшкодувати йому витрати.