Закон і Бізнес


За невчасне подання декларації через збій реєстру не каратимуть


05.04.2017 12:33
9098

Неналежне функціонування Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, визнано поважною причиною несвоєчасного подання декларації.


Таке рішення було прийняте на засіданні Національного агентства з питань запобігання корупції, передає «Закон і Бізнес».

Період неналежного функціонування Реєстру визначатиметься на підставі інформації адміністратора системи, тобто Державного підприємства «Українські спеціальні системи» (ДП «УСС»).

Отже, при здійсненні контролю щодо своєчасності подання декларацій та вирішенні питання щодо необхідності складання протоколу про адміністративне правопорушення уповноважені особи НАЗК обіцяють враховувати факт неналежного функціонування реєстру.

Нагадаємо, за три дні до завершення другого етапу подання електронних декларацій користувачі реєстру декларацій почали скаржитися на проблеми з доступом. В НАЗК заявили, що відповідає за адміністрування реєстру ДП «УСС», а в Держспецзв'язку поскаржилися на атаки хакерів.

Після цього Міністерство юстиції почало розробку законопроекту, який забезпечить «повне перезавантаження НАЗК» та якнайшвидше проведення конкурсного відбору керівництва агентства.

Закон і Бізнес