Закон і Бізнес


Приручили — відповідайте


№13 (1311) 01.04—07.04.2017
10125

Громадяни Італії, які посміли викинути вихованців на вулицю, понесуть заслужене покарання. Це може бути штраф у розмірі €10 тис., умовне покарання або взяття під варту строком на рік. Також передбачена відповідальність за збиту тварину.


В Італії, як і в інших цивілізованих країнах, влада турбується про бездомних тварин. Значний успіх у розв’язанні цієї проблеми можна приписати широкомасштабній пропаганді етичного поводження з тваринами. Вже в початковій школі діти отримують уроки доброти й гарного ставлення до братів наших менших, які проводять зоозахисні організації. Працювати волонтером у притулку вважається престижним, як і брати в ньому тварин.

Щоб скоротити кількість покинутих чотирилапих, влада вирішила посилити покарання недолугих господарів.

Громадяни Італії, котрі посміли викинути вихованців на вулицю, будуть покарані. Це може бути штраф у розмірі €10 тис., умовне покарання або ув’язнення строком на рік.

Також законодавство Італії передбачає покарання для тих, хто збив на дорозі тварину (неважливо - дику чи свійську) й не допоміг їй. Також після скоєння ДТП за участю чотирилапих водій зобов’язаний викликати поліцію з питань тварин.

По всій Італії працює так званий зелений номер, подзвонивши по якому можна допомогти знедоленим  тваринам — чи то покинутому господарем собаці чи збитому дикому звіру.

Завдяки відповідним соціальним програмам і  законам кількість бездомних тварин в Італії зменшується з кожним роком.