Закон і Бізнес


Приємно подивитися, але дорого


№13 (1311) 01.04—07.04.2017
5328

Середньому британцеві, який вирішив запросити вподобану дівчину на побачення, кожна така зустріч влітає в копійчину. Точніше — в £129 на двох згідно з останніми даними.


У цю суму входять витрати на транспорт, одяг, косметику, розваги, їжу і напої. Це майже вдвічі більше, ніж витрачають на побачення жителі, наприклад, Італії, Німеччини або Франції.

Європейський центр економічних і ділових досліджень (CEBR) провів моніторинг і дійшов висновку, що британська економіка отримує від побачень £5,89 млрд на рік.

Приблизно половина грошей під час зустрічей з коханими в Британії витрачається в барах, пабах і ресторанах (48%).

CEBR опитав більш як 9600 чоловік у кількох країнах Європи, зокрема у Великій Британії — 1750.

Згідно з результатами дослідження одна з головних статей витрат британців, які вирушають на побачення, — це транспорт. На те, щоб дістатися до місця зустрічі, в жителів Сполученого Королівства йде 9% усіх коштів. У інших країнах Європи ця цифра не перевищує 3%.

З огляду на дорожнечу британських побачень, що, як відомо, не гарантують успішного для всіх учасників розвитку подій, все більше  закоханих вважають за краще зустрічатися в когось удома, відзначили експерти.

Врешті-решт витратити £129 на обід тет-а-тет лише для того, щоб більше дізнатися одне про одного, не кожен захоче, тоді як зустріч у домашній обстановці, по-перше, дешевша, а по-друге, дає надію, що стосунки можуть розвиватися набагато стрімкіше.

Додайте до цього бум у сервісі доставки ресторанної їжі за лічені хвилини, а також звичку молодого покоління жити в режимі он-лайн, і можна спрогнозувати, що, ймовірно, в недалекому майбутньому бари і ресторани, як і ВВП всієї країни, чекає фінансовий удар.

Але не виключено, що у Великій Британії може несподівано підвищитися рівень народжуваності.

ТОП-7

Витрати на побачення в європейських країнах (у перерахунку на фунти стерлінгів)

1. Британія — £129.
2. Іспанія — £55.
3. Нідерланди — £52.
4. Італія — £47.
5. Німеччина — £46.
6. Франція — £46.
7. Швеція — £41.