Закон і Бізнес


Кабмін визначився, як реформуватиме ДФС


29.03.2017 16:54
8080

З 1 травня змінюється організаційна структура митниці: з існуючих 27 митниць залишається 1 централізована. Районні ДПІ стануть Центрами обслуговування з виключно сервісними функціями, а 2018 року утворять Міжрегіональне головне управління ДФС.


Про це ідеться в розробленій Мінфіном Концепції реформування ДФС, яка була сьогодні схвалена на засіданні Кабміну, передає «Закон і Бізнес».

Як зазначили в Уряді, імплементація реформи відбуватиметься із залученням міжнародної технічної допомоги. Згідно концепції найближчим часом Державну фіскальну службу чекає ряд змін, серед яких:

- Протягом наступних двох тижнів буде затверджена нова внутрішня організаційна структура ДФС. Розробка її здійснюється ДФС, Мінфіном в консультаціях з МВФ.

- Відбуватиметься набір нового персоналу до центрального апарату ДФС та на керівні посади в територіальних органах.

- На поточному тижні буде створено спільний міжвідомчий офіс координації реформи у Мінфіні та ДФС.

- Мінфін працюватиме над розробкою та затвердженням плану дій щодо імплементації Концепції;

Таким чином в Уряді планують скоротити адміністративні функції (бухгалтерії, кадри, матеріально-технічне забезпечення) та перерозподілити ресурси на виконання основних оперативних функцій.

Крім того, зміни передбачають: передати підрозділи аудиту та роботи з боргом з районного рівня на обласний; організувати роботу районних інспекцій як сервісних офісів; централізувати основні функції.

Закон і Бізнес