Закон і Бізнес


Суд встановив факт затягування слідства у справі Пашинського


28.03.2017 13:38
5697

У справі за заявою В'ячеслава Химікуса, постраждалого від пострілів народного депутата від «Народного фронту» Сергія Пашинського, суд встановив факт затягування слідчим процесу виконання судового рішення.


Копію ухвали Печерського районного суду Києва від 24 березня, винесеного у зв'язку з заявою слідчого прокуратури Київської області про роз'яснення рішення суду, що зобов'язав прокуратуру внести відомості щодо стрілянини Пашинського в Єдиний реєстр досудових розслідувань, опублікувала на своїй сторінці у ФБ адвокат Химікуса Марина Парінова.

«Вивчивши заяву про роз'яснення ухвали в судовому провадженні по скарзі, слідчий суддя приходить до висновку, що за своїм змістом ухвала слідчого судді є зрозумілою і не містить частин, які могли б викликати труднощі для сприйняття... Заява слідчого спрямована лише на затягування процесу виконання судового рішення», — зазначено в документі.

Нагадаємо, Прокуратура Київської області не поспішала виконувати ухвалу Печерського районного суду Києва від 9 лютого 2017 року про внесення відомостей до ЄРДР за заявою В. Химикуса: Спочатку прокуратура відмовлялася робити це у зв'язку з відсутністю повного тексту відповідної ухвали суду (9 лютого була оголошена вступна та резолютивна частини ухвали). А через майже місяць після винесення судом ухвали і отримавши таки його повний текст, прокуратура вирішила подати заяву слідчому судді заяву про роз'яснення цього процесуального документа.

31 грудня 2016 року на дорозі під Васильковом Київської області авто депутата трохи не врізалося в автобус, нібито стояв без габаритних вогнів. Нардеп зробив зауваження, після чого зав'язалася словесна перепалка. С. Пашинський з пістолету «Глок-19» поранив у ногу 38-річного В. Химікуса, який вдарив його по голові пляшкою. Крім Пашинського і Химикуса на місці події були присутні також дружина нардепа і водій автобуса.

Версії події у сторін конфлікту сильно розходяться, однак прокуратура розслідує лише хуліганство, вчинене проти нардепа і його дружини групою осіб (кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 КК було відкрито на підставі заяви С. Пашинського в день інциденту).

Закон і Бізнес