Закон і Бізнес


У соцмережах скаржаться на роботу веб-сайту НАЗК


Такою «фотожабою» проілюстрував свое повідомлення про помилку на сайті один з декларантів.

28.03.2017 11:58
426991

До завершення другого етапу подання електронних декларацій залишилося три дні, а сайт Національного агентства з питань запобігання корупції вже не витримує навантаження. Декларанти стикнулися з тою ж проблемою, що у 2016 році.


Про це повідомляють самі користувачі реєстру е-декларацій у соціальних мережах, передає  «Закон і Бізнес».

«Це просто знущання над людьми! Не реформа, не битва за безвіз, це ненормальне, непрофесійне і неадекватно виконання своїх обов'язків! Орган, на який виділено стільки коштів, який розпіарено і якому надані такі неймовірні повноваження в частині "боротьби з корупцією" навіть не спромігся за рік запустити реєстр, щоб у нього можна було подати декларацію. Я вже добу (!!!) у різний час намагаюся хоча б потрапити в реєстр. Поки що жодного разу не вийшло(((( Виставляю останні підтвердження, зроблені о 4:54 і 5:07. А в цей час, по ідеї, державний службовець мав би спати(((», — написала у Facebook заступник міністра юстиції Ганна Онищенко.

В свою чергу суддя Окружного адміністративного суду міста Києва Богдан Санін повідомив, що на гарячу лінію НАЗК йому також не вдалось додзвонитись.

«Шановні декларанти! Ми всі вже 5 добу намагаємося зайти на сайт #НАЗК що б здати декларацію. І вже 5 добу ми всі не можемо це зробити. На гарячу лінію #НАЗК додзвонитися неможливо, в ФБ представники #НАЗК не відповідають», — написав він на своїй сторінці.

«Може сходим сьогодні до НАЗК? Спитати, як їм спиться, поки країна заповнює ё-декларації... Бо спати шось зовсім не хочеться... П.С. Система висить досі. Тепер 503», — зазначив радник голови МВС Володимир Мартиненко.

На момент публікації новини сайт НАЗК видає помилку «502». Тим часом друга хвиля електронного декларування закінчується 31 березня, а за несвоєчасне подання декларацій передбачена адміністративна відповідальність.

Нагадаємо, у жовтні минулого року веб-сайт НАЗК також працював нестабільно через велику кількість запитів.

Закон і Бізнес