Закон і Бізнес


Обладнання для «Охматдиту»


№12 (1310) 25.03—31.03.2017
4229

Юристи Jurimex захистили в суді інтереси лікарні «Охматдит» щодо повернення обладнання на суму близько 32 мільйонів гривень.


Юристи Jurimex виграли справу в Господарському суді м. Києва, який зобов’язав ТОВ «Укрпрофмед» повернути обладнання вартістю 31,8 млн грн, призначене для встановлення в новому корпусі дитячої лікарні «Охматдит».

Причиною подання позову стали відмови «Укрпрофмеду» повернути закуплене обладнання, що змусило сумніватися в його наявності. Підтвердження відсутності обладнання стане доказом заподіяння державі збитків на суму близько 32 млн грн. За цим фактом порушено кримінальне провадження.

Також у результаті ревізії, проведеної Державною аудиторською службою, встановлено факт нецільового використання 78 млн грн, отриманих у грудні 2015 року компанією «Укрпрофмед», яка була генпідрядником у 2011—2013 рр. Кошти були переказані компанії з порушенням бюджетного законодавства.

За підтримки Jurimex у січні цього року 59,8 млн грн. з вищевказаної суми було повернуто до держбюджету.

 Jurimex вже 8 років надає юридичну підтримку опікунській раді НДСЛ «Охматдит» на умовах Pro Bono (на безоплатній основі), за що у 2016 р. згідно з результатами національного конкурсу кейсів з КСВ була визнана «Бізнесом, який змінює країну».