Закон і Бізнес


В АПУ розповіли, як уникнути кримінально-правових ризиків для юриста


22.03.2017 14:34
4763

Перед прийняттям доручення від потенційного клієнта можна провести власне розслідування, також варто старатись не бути свідком юридичних фактів, фіксувати хід переговорів з опонентами на технічні засоби та користуватися сучасними технологіями.


Такими порадами поділився голова комітету Асоціації правників України з кримінального та кримінально-процесуального права Євген Солодко під час засідання, на якому обговорили кримінально-правові ризики, з якими стикаються адвокати під час професійної діяльності, передає «Закон і Бізнес».

За його словами, кримінально-правовий ризик може спіткати юриста будь-де і будь-коли, тому завжди варто бути уважним та обережним. Так, працюючи з клієнтом, слід бути готовим до обшуку у власному офісі, негласних слідчих (розшукових) дій, виклику на допит і навіть одночасний допит з клієнтом.

Крім того, незадоволений клієнт може звинуватити юриста у завідомо неправдивій інформації про факт надання послуг або їх час, тому краще мати підтвердження, фіксуючи свої дії. Також, проводячи переговори у справах про виконання договірних зобов’язань, повернення боргу, майна чи майнових прав, варто слідкувати, щоб законні вимоги не перетворилися на прямі погрози.

Закон і Бізнес