Закон і Бізнес


Сьогодні РСУ збере засідання через напад на Бенедесюка


20.03.2017 09:47
4184

20 березня Рада суддів України проведе позачергове засідання у зв'язку із нападом на Голову Вищої ради правосуддя Ігоря Бенедисюка та його дружину біля їх помешкання, яке сталося у п'ятницю ввечері.


Про це виданню «Закон і Бізнес» повідомили в РСУ.

За інформацією прес-служби Вищої ради правосуддя, 17 березня пізно ввечері близько 10 невідомих осіб здійснили напад на Голову ВРП Ігоря Бенедисюка та його дружину біля їх приватного помешкання.

«І.Бенедисюк викликав поліцію. Водночас з метою самозахисту був вимушений зробити попереджувальний постріл у повітря з особистої зброї. На місце події прибула оперативна група поліції, частина нападників затримані. Голова Вищої ради правосуддя звернувся до Національної поліції України із відповідною заявою», — говориться у повідомленні прес-служби.

Сам очільник ВРП пов'язує напад із професійною діяльністю. Зокрема, зі звільненням та наданням згоди на арешт окремих суддів.

«Вчора на мене стався напад, який я пов’язую з моєю професійною діяльністю, з принциповою позицією щодо очищення суддівських лав. Група невідомих мені осіб у кількості 10-15 в балаклавах, з фаєрами погрожували знищенням фізично особисто мені та моїй сім’ї, блокували автомобіль, пошкодили майно. Вважаю, що погрози знищення мого майна та мене особисто фізично пов’язані з діяльністю Вищої ради правосуддя в останній період, а саме звільненням судді Отрош, звільненням судді Татькова, відстороненням судді Ємельянова, а також наданням згоди на арешт суддів. Вважаю, що це спроби певних політичних сил заблокувати роботу Вищої ради правосуддя через дискредитацію Голови ВРП, а також через дискредитацію органу і неможливість продовжити його роботу», — зазначив І. Бенедисюк.

Як повідомили у Національній поліції, розпочато два кримінальні провадження: за фактом хуліганських дій та погрози або насильства щодо державного чи громадського діяча.

«На цей час за фактом поліція розпочала кримінальні провадження за ст. 296 (Хуліганство) та ст. 346 (Погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча) Кримінального кодексу України. Проводиться слідство, аби встановити всі обставини вчинення цих правопорушень та надати правову оцінку діям учасників», — говориться у повідомленні НПУ.

Закон і Бізнес